Vakantiehuizen in de Eifel

Vakantiehuizen in de Eifel

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Bezienswaardigheden Eifel

De Eifel beschikt over vele bezienswaardigheden en leuke uitjes voor een dagje weg tijdens uw vakantie. Relatief dichtbij Nederland is de Eifel met kinderen een prachtige vakantiebestemming. De heuvelachtige omgeving, met vulkanische achtergrond, biedt vele activiteiten voor zowel jonge- als oude vakantiegangers. Tussen de leuke steden en dorpen vindt u veel kastelen, dierentuinen, pretparken en nog veel meer. Hier onder vindt u een aantal tips voor een dagje weg tijdens uw vakantie in de Duitse Eifel.

Mechernich: Burg Satzvey
Burg Satzvey is gebouwd in de 14e eeuw en is tegenwoordig nog steeds in goede staat. Bij deze burcht vinden regelmatig riddershows, markten en concerten plaats. Ook voor kinderen worden er leuke shows georganiseerd waarbij het thema Middeleeuwen centraal staat. Op deze manier leren kinderen op een spelende wijs hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Kom samen met uw gezin naar Burg Satzvey tijdens uw vakantie in de Eifel.
www.burgsatzvey.de

Trier: Historisch centrum van Trier
De stad Trier is één van de oudste steden van Duitsland en heeft vele mooie Romeinse bouwwerken. Wanneer u op vakantie bent in de Eifel is het zeker aan te raden om een bezoek aan deze stad te brengen. Neem een kijkje bij de best bewaarde Romeinse stadspoort Porta Nigra, de Romeinse brug of het Amfitheater. In de muren van het Amfitheater zijn ingangen gemaakt die leiden naar kamers waar mensen en dieren toentertijd werden ondergebracht.
www.trier-info.de

Mechernich-Kommern: Hochwildpark Rheinland
Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Eifel bevindt zich het Hochwildpark Rheinland. Hochwildpark Rheinland is een leuke dierentuin gelegen in de natuur van de Eifel. Het is geen dierentuin met leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen en beren, maar met veel roodwild, zwartwild en kleinere diersoorten. Ontmoet de dieren die hier leven zoals antilopen, paarden, buffels herten en nog veel meer. Ook is er een speelplaats waar de kinderen zich kunnen uitleven.
www.hochwildpark-rheinland.de/

Gerolstein: Naturkundemuseum
Bezoek tijdens uw vakantie in de Eifel ook het Naturkundemuseum in Gerolstein. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis, dat stamt uit 1710, en is sinds 1987 het Naturkundemuseum. Hier is een uitgebreide presentatie van de geologie en van het vulkanisme te zien. U vindt er vulkaanstenen, mineralen, edelstenen, fossielen en vlinderverzamelingen. Maak er samen een culturele en leerzame dag van tijdens uw vakantie.
www.naturkundemuseum-gerolstein.de

Monschau: Minigolf Bogey
Houdt u ook zo van sport en spel? Speel dan samen een potje minigolf bij Minigolf Bogey gelegen in Monschau. Naast de moderne 18 holes minigolfbaan vindt u ook een Jeu des Boulesbaan en er zijn diverse speeltoestellen voor kinderen aanwezig. Geniet na afloop op het terras van een verfrissend drankje of een kopje koffie met huisgemaakt gebak. Tevens kunt u hier ook lunchen.
www.minigolf-monschau.de

Monschau: Het Eifeler fotografie- en filmmuseum
Bent u een fotografie- en filmliefhebber? Dan is een bezoek aan Het fotografie- en filmmuseum in Monschau zeker iets voor u! Door de jaren heen heeft het museum een grote unieke verzameling opgebouwd. In het museum kunt u de ontwikkelingen zien van de fotografie en film vanaf het allereerste moment tot aan de huidige digitale camera´s van nu. Er zijn originele beelden te bezichtigen uit de Keizertijd en foto´s van het oude Monschau. Daarnaast zijn er afwisselende tentoonstellingen van (regionale) Duitse fotograven die u kunt bijwonen.
www.altstads-post.de

Monschau: Het glasblazerij museum
Twee glasblazers demonstreren, in de oude wolfabriek, hoe op een ambachtelijke manier breekbare glazen, vazen, dierfiguren of kaarsenstandaards worden gemaakt. Bekijk zelf hoe uit een gloeiend hete massa, voorwerpen gevormd worden. Wanneer u het leuk vindt kunnen handgeslepen en mondgeblazen stukken hier direct gekocht worden.
www.glashuettemonschau.com

Daun: Natuurpark en Geopark Vulkaneifel
Wat misschien niet iedereen zou verwachten is dat de Eifel een vulkanisch gebied is. 10.000 jaar geleden waren deze vulkanen nog actief. Vuur en water hebben de Vulkaneifel gevormd en doen dat op dit moment nog steeds. Ongeveer 350 grote en kleine vulkanen, meren, lavastromen en talloze mineralen en kolzuurhoudende bronnen is wat ze tot nu toe hebben nagelaten. Ontdek zelf het vurige verleden van de Eifel tijdens uw vakantie.
www.geopark-vulkaneifel.de

Eifel: De Hohe Acht
De Hohe Acht is de hoogste berg van de Eifel. Met een hoogte van 747 meter steek de berg boven het landschap uit en vanaf hier is het uitzicht adembenemend mooi. De berg is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan uit het Tertiair. Rondom de berg is een netwerk van wandelwegen aangelegd om vanuit hier mooie wandelingen te maken. Tevens is het in de wintermaanden mogelijk om hier te skiën, langlaufen en snowboarden.
www.eifelgids.nl/hohe-acht

Ruim 10 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 2.000 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300